Je bent hier: Home Archief Verslag 2012

Geslaagd Search and Rescue Event 2012

De eerste zaterdag van augustus staat bekend als de zaterdag van de reddingsdemonstratie. Dit jaar werd SAR Katwijk voor het eerst sinds tientallen jaren in juni gehouden. De weergoden waren ons in tegenstelling tot vorig jaar ook goed gezind.

Ondanks de afzegging van de Poolse en Belgische helikopter, was er weer volop spektakel te zien tijdens het Search and Rescue Event georganiseerd door de Katwijkse Reddingsbrigade. Het evenement werd afgetrapt met een kennismaking van de varende eenheden, gevolgd door een hoist van de Agusta-Bell helikopter vanaf redboot 'De Redder' en één van de varende eenheden van de KRB.

In het ochtendprogramma werd er een ongeval in scene gezet. Een automobilist was bekneld geraakt na een aanrijding met een andere auto. Diverse hulpverleningsinstanties bundelden de krachten om het slachtoffer uit de auto te halen. Helaas kon de traumahelikopter niet meedoen aan deze actie in verband met een inzet elders. Toch kwam de helikopter na zijn inzet nog naar Katwijk om zijn kunsten te vertonen en mochten de bezoekers de heli van dichtbij bewonderen.

Gedurende de hele dag was er op verschillende pleinen een static show te bezichtigen van de diverse deelnemers. Voor de kinderen waren er ook volop activiteiten: springen op het springkussen, een duik nemen in een zwembad en van dichtbij waren ook diverse auto's en boten te bewonderen.

Het grootste vissersschip ter wereld, de Annelies Ilena, lag in verband met de week van de visserij ook de hele dag voor de Katwijkse kust. Een bijzondere verschijning tijdens SAR Katwijk, maar passend bij de geschiedenis van ons vissersdorp.

In het middagprogramma werd er voor spektakel op zee gezorgd door diverse varende eenheden van de KRB, KNRM, Reddingsbrigade Nederland, Politie en de Koninklijke Marechaussee. Ondersteund in de lucht door acties van de AB-412 en het kustwachtvliegtuig de 'Dornier'. Op zee werd een aanvaring met twee boten en een arrestatie van de bemanning van een verdacht bootje in scene gezet, waaraan diverse disciplines deelnamen.

Door de strandwachten in spé van de Katwijkse Reddingsbrigade werden verschillende reddingen getoond. Zo werd gedemonstreerd hoe je met een ketting van mensen een stuk zeegebied kan afzoeken als iemand in zee vermist is.

SAR Katwijk 2012 was opnieuw een groot succes dankzij de inzet en het enthousiasme van alle deelnemers. 2013 is voor de Reddingsbrigade een bijzonder jaar, de brigade bestaat dan 90 jaar. Wij hopen dit jubileum groots te vieren en zien u graag in 2013 terug om opnieuw ons spectaculaire Search and Rescue Event te komen bewonderen.

 

Laatst aangepast ( dinsdag 03 juli 2012 20:33 )  
atsea.PNGdrukwerkenzo.pnghuurmaat-logo.jpgkatwijk.jpgledwallholland.pngschaddee.pngvdputten.pngviking.png

Met dank aan...

SAR Katwijk wordt mogelijk gemaakt door:
Strandpaviljoen Willy Zuid
Strandhuys Katwijk
Strandpaviljoen SanCbar
Strandpaviljoen KW106
Strandpaviljoen Het Centrum
Strandpaviljoen Sunset Beach
Beachhouse Key West
Strandpaviljoen Willy Noord
Strandpaviljoen Zilt


zoek