SAR Katwijk

Volg SAR Katwijk op Twitter


Je bent hier: Home Deelnemers

Deelnemers SAR Katwijk 2017

De organisatie van SAR Katwijk is trots dat we ook dit jaar weer vele deelnemers mogen ontvangen tijdens SAR Katwijk 2017. Ook dit jaar zullen veel van onze trouwe deelnemers weer aanwezig zijn tijdens SAR Katwijk. Daarnaast zijn we blij dat we weer enkele nieuwe deelnemers mogen verwelkomen op zaterdag 8 juli.

De deelname van enkele organisaties is echter wel onder voorbehoud, aangezien zij bij acute calamiteiten direct inzetbaar zijn.

Katwijkse Reddings Brigade

Katwijkse Reddings Brigade

De Katwijkse Reddingsbrigade (KRB) is een vrijwilligersorganisatie opgericht in 1923. De KRB draagt zorg voor de veiligheid op het strand. Gedurende de zomermaanden wordt door een grote groep vrijwillige strandwachten veel preventief werk verricht om verdrinkingsongevallen te voorkomen. Dit doen ze door vanaf de strandposten uitkijk te zitten, te patrouilleren, strandbezoekers te informeren en te waarschuwen voor de gevaren van de zee, EHBO te verlenen enzovoort. De strandwachten komen ook in actie op het moment dat baders, zwemmers en watersporters in problemen zijn.

Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij

Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) heeft als hoofdtaak om mensen te helpen of redden op zee en de ruime binnenwateren. De KNRM bestaat uit 1.300 vrijwilligers, ondersteund door enkele beroepsschippers en personeel van het hoofdkantoor IJmuiden. De KNRM heeft de beschikking over 45 reddingsstations verdeeld langs de Nederlandse kust en de ruime binnenwateren. Met elkaar dragen zij zorg voor de Search and Rescue taken.

Dutch Drone Company

Dutch Drone Company

Dutch Drone Company is een Nederlandse onderneming die op internationaal vlak operatief is en haar passie voor innovatie uitstraalt. Dutch Drone Company is gespecialiseerd in het toepassen van innovatieve oplossingen op het gebied van Unmanned Aviation.

Kustwacht vliegtuig

Kustwacht vliegtuig

Het Kustwachtvliegtuig, Dornier type 228-212, zal tijdens SAR Katwijk het luchtruim trotseren. Het vliegtuig is uitgerust met diverse navigatie-, communicatie-, opsporings, foto- en videoapparatuur.

KLPD - AW139

KLPD - AW139

Het Korps Landelijke Politiediensten beschikt over een eigen transporthelikopter, namelijk de AugustaWestland 139. De helikopter is van Italiaanse afkomst en is aangeschaft voor de uitvoering van landelijke politietaken. De helikopter heeft ook een taak bij de toezicht op zee en is ook geschikt voor de inzet van antiterreureenheden van de Dienst Speciale Interventies.


Rijksrederij

Rijksrederij

De Visarend en Zeearend zijn vaartuigen die de Rijksrederij beschikbaar stelt aan de Kustwacht. Deze patrouillevaartuigen voeren diverse taken uit langs de Nederlandse kust. Één van deze vaartuigen zal tijdens SAR Katwijk een gedeelte van de dag te zien zijn voor de kust van Katwijk.

Traditiekamer Marineluchtvaartdienst

Traditiekamer Marineluchtvaartdienst

De Stichting Vrienden van de Traditiekamer Marineluchtvaartdienst ondersteunt het behoud van Maritiem Luchtvaarthistorisch Erfgoed. Zij helpen nu het Marinemuseum met het in stand houden en uitbreiden van een collectie.

Noordzee Helikopters Vlaanderen

Noordzee Helikopters Vlaanderen

De helikopers van Noordzee Helikopters Vlaanderen zijn gestationeerd in Oostende. NHV heeft in 2014 met de Nederlandse overheid een contract afgesloten voor de uitvoering van SAR taken. Vandaar dat er Dauphin helikopters zijn gestationeerd op Marine Vliegbasis De Kooy en in Rotterdam. NHV voert daarnaast ook off-shore taken uit.

Politie Eenheid Den Haag

Politie Eenheid Den Haag

Politie Eenheid Den Haag is een van de 10 regionale eenheden van de nationale Politie. De eenheid is in 2012 ontstaan na een samenvoeging van het korps Hollands-Midden en Haaglanden. Tijdens SAR Katwijk zal de Politie aanwezig zijn voor de openbare orde en veiligheid, maar daarnaast ook enkele demonstraties verzorgen.

De Politie is ook aanwezig met een informatiestand en een Mobile Media Lab.

RAV Hollands Midden

RAV Hollands Midden

De Regionale Ambulance Voorziening (RAV) Hollands Midden is onderdeel van de Regionale Dienst Openbare Gezondheidszorg (RDOG) Hollands Midden en verzorgt ambulance taken in veiligheidsregio Hollands Midden. De ambulancebroeders zullen tijdens SAR Katwijk meewerken aan het in scene gezette ongeval.

Politie Honden Dressuur Club

Politie Honden Dressuur Club

Het doel van de PHDC is om honden op te leiden tot politiehond of objectbewakingshond. De honden worden getraind met speciale programma’s geschikt voor de africhting van honden voor politie en bewaking

Brandweer Hollands Midden

Brandweer Hollands Midden

De meest bekende activiteit is het blussen van branden. De brandweer doet echter veel meer. Zij zijn op alle mogelijk manieren actief op het gebied van brandveiligheid en rampenbestrijding. Van controle op en advies over bouwvoorschriften en brandveiligheidsverordeningen tot het geven van voorlichting.

Regionale Dierenambulance Bollenstreek

Regionale Dierenambulance Bollenstreek

De dierenambulance is opgericht op 1 oktober 1988 met als doel eerste hulp te verlenen aan gewonde en zieke dieren en het vervoeren van zieke of gewonde dieren naar de dichtstbijzijnde dierenarts of kliniek.

Dutch Amateur Radio Emergency Service (DARES)

Dutch Amateur Radio Emergency Service (DARES)

De Dutch Amateur Radio Emergency Service (DARES) heeft als doel de kennis en kunde van gelicenseerde radio zendamateurs en geregistreerde luisteramateurs inzetbaar te maken en te houden voor het ondersteunen van professionele hulpverleningsdiensten bij de bestrijding van rampen en andere grootschalige incidenten op nationaal én internationaal niveau. DARES spant zich in om een deel van de radiocommunicatie bij calamiteiten en noodsituaties te leveren.

Veilig Verkeer Nederland

Veilig Verkeer Nederland

Veilig Verkeer Nederland (VVN) is een maatschappelijke organisatie die zich al tientallen jaren inzet voor de verkeersveiligheid in Nederland. VVN streeft ernaar om zoveel mogelijk mensen en organisaties te inspireren, te stimuleren en actief te betrekken bij verkeersveiligheid. Iedereen is een verkeersdeelnemer en heeft daarom baat bij veilig verkeer.

Pure Koffie

Pure Koffie

Tijdens SAR Katwijk zal Pure Koffie met een HY-bus aanwezig zijn en koffie en thee verkopen. Deze volledig gerestaureerde HY-bus is op maat ingericht met de beste apparatuur om een (h)eerlijke kop koffie of thee te zetten. Pure Koffie staat elke ochtend bij het station Barendrecht om u uw dag extra goed te laten beginnen. Daarnaast is Pure Koffie te vinden op festivals en evenementen, waaronder dit jaar op SAR Katwijk.

Flyteam

Flyteam

Flyteam zal tijdens SAR Katwijk aanwezig zijn met een stand waar ze nieuwe onbreekbare zweefvliegtuigen demonstreren en verkopen.

Promotie Marineluchtvaartdienst

Peter Korbee, auteur van het boek, 85 jaar Marineluchtvaartdienst in beeld, 1917-2002 zal aanwezig zijn bij de stand ter promotie van de Marine Luchtvaartdienst. Daarnaast is er zeer veel materiaal te zien en te koop dat te maken heeft met de Marine Luchtvaartdienst. Zeker een kijkje waard als u de static show komt bezoeken.

Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers

Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers

Het Reddingmuseum vertelt het verhaal over de geschiedenis van het Nederlandse reddingwezen op zee. Er is van alles te vinden wat met water en ‘overleven’ te maken heeft. Tijdens SAR Katwijk zijn zij aanwezig met een promotiestand.

Slachtofferhulp Nederland

Slachtofferhulp Nederland

Slachtofferhulp Nederland helpt u als u slachtoffer, getuige of betrokkene bent bij een aangrijpende gebeurtenis zoals bij een misdrijf of verkeersongeval. Slachtofferhulp biedt ondersteuning op juridisch, praktisch en emotioneel gebied. De hulp van deze organisatie is gratis. Slachtofferhulp zal tijdens SAR Katwijk aanwezig zijn met een informatiestand..

CliniClowns

CliniClowns

De CliniClowns zetten zich in om ernstig zieke kinderen in ziekenhuizen een aangenamer verblijf te geven. De speciaal getrainde clowns zetten diverse technieken in om kinderen op te vrolijken. Ze gebruiken hier onder andere goocheltrucs, muziek en verhalen voor. Ruim 20 jaar na oprichting hebben de CliniClowns ruim 70 clowns in dienst en bezoeken zij ruim 100 ziekenhuizen in Nederland. Tijdens SAR Katwijk kunt u een bezoek brengen aan de informatiestand van de CliniClowns.

Korps Nationale Reserve

Korps Nationale Reserve

Het Korps Nationale Reserve maakt sinds 1948 deel uit van de Nederlandse Koninklijke Landmacht. Het Korps bestaat uit ongeveer 3800 militairen en is verdeeld over 3 regionale bataljons.  Militairen bij het Korps Nationale Reserve (Natres) zijn reservisten. Dat betekent dat een natresmilitair zijn militaire functie doet naast studie of baan in de burgermaatschappij en in de nabijheid van de eigen woonomgeving. Zij verrichten hun opleiding en diensten op basis van vrijwilligheid en ontvangen een financiële vergoeding zolang zij voor training of andere reden actief in dienst zijn.

Stichting Historisch Brandweermaterieel Katwijk

Stichting Historisch Brandweermaterieel Katwijk

De Stichting Historisch Brandweer Materiaal Katwijk zet zich ook in om oud brandweermateriaal te onderhouden en te restaureren.

Stichting Historisch Brandweermaterieel Den Haag

Stichting Historisch Brandweermaterieel Den Haag

De Stichting Historisch Brandweermaterieel uit Den Haag restaureert en demonstreert al zo'n 30 jaar een grote collectie Historische Brandweervoertuigen. De wintermaanden worden gebruikt om het materieel te onderhouden en te restaureren. In de zomermaanden trekt de SHB erop uit naar evenementen in binnen- en buitenland. Tijdens SAR Katwijk zal de SHB diverse brandweervoertuigen uit de collectie aan het publiek tonen.

Rode Kruis

Rode Kruis

Doet een ramp of conflict zich voor, dan helpt het Rode Kruis direct. Met miljoenen vrijwilligers wereldwijd is het Rode Kruis altijd ter plaatse. Het Rode Kruis start levensreddende activiteiten en biedt onderdak, voedsel, schoon drinkwater en medische voorzieningen. Het doel van het Rode Kruis is om zoveel mogelijk levens redden.

Kurt Carlsen

Kurt Carlsen

De Kurt Carlsen is de eerste motor strandreddingboot die van 1953 - 1990 werd gestationeerd in Noordwijk. Deze reddingboot is geschonken door een vermogende particulier, Bernhard van Leer. Hij vernoemde de boot niet naar zichzelf, maar naar een zeeheld uit die tijd namelijk Kurt Carlsen.

De oude strandreddingboot is inmiddels volledig gerestaureerd, waardoor een stukje geschiedenis bewaard blijft.

Reddingsbrigade Castricum

Reddingsbrigade Castricum

Reddingsbrigade Castricum zal tijdens SAR Katwijk aanwezig zijn met Emily. Emily is een van afstand bestuurbare reddingsrobot.

De robot is ontwikkeld door Emergency Integrated Lifesaving Lanyard uit Amerika. Met een snelheid van 35 kilometer per uur kan Emily naar een drenkeling gestuurd worden. Het slachtoffer kan zich aan Emily vasthouden, totdat verdere hulp gearriveerd is. Via een camera en intercomsysteem is het mogelijk om te communiceren met het slachtoffer.

SOS Dolfijn

SOS Dolfijn

SOS Dolfijn biedt hulp aan walvisachtigen in nood die langs de Nederlandse kust terecht komen. SOS Dolfijn is ook beschikbaar voor hulp en advies in noodsituaties in omringende landen. Naast advies, noodhulp en opvang zet SOS Dolfijn zich in voor de bescherming van walvisachtigen in de Noordzee. Dit wordt gedaan door middel van onderzoek, educatie en maatschappelijke actie. Tijdens SAR Katwijk zal SOS Dolfijn aanwezig zijn met een ambulance, noodhospitaal en diverse andere materialen.

Dutch Don’t Drown Foundation

Dutch Don’t Drown Foundation

De Dutch Don’t Drown Foundation heeft zich als doel gesteld om het aantal verdrinkingen van jonge kinderen wereldwijd terug te dringen. De foundation richt zich op gebieden in de wereld waar zwemonderwijs niet vanzelfsprekend is, omdat de kennis en/of financiën ontbreken. De Dutch Don’t Drown foundation zet daarom lokale zwemonderwijsprojecten op in gebieden in het buitenland waar het verdrinkingscijfer hoog ligt.

ESTEC

ESTEC

Het European Space Research and Technology Centre (ESTEC) in Noordwijk is het technische en administratieve "hart" van de Europese Ruimtevaartorganisatie (ESA). Zij zullen aanwezig zijn met veel materiaal voor jong en oud.

Space Expo

Space Expo

Het ruimtevaartmuseum Space Expo uit Noordwijk komt dit jaar met een Astronautentrainer die je gratis kunt bezoeken.

Stichting Police-Service.nl

Stichting Police-Service.nl

Tijdens SAR Katwijk zal de Stichting Police-Service.nl met Amerikaanse politievoertuigen en bijrijders in bijpassende uniformen op de static show te zien zijn. Het zijn veelal originele politie voertuigen zoals u deze wellicht kent uit films en series. Het motto van de Stichting is ''Voor de lach van een kind''. Zij bezoeken al jaren grote en kleine evenementen waar het (zieke) kind centraal staat.

EHBO vereniging Katwijk

EHBO vereniging Katwijk

EHBO vereniging Katwijk is de plaatselijke EHBO vereniging met als doel zoveel mogelijk mensen op te leiden tot EHBO'er. Ze bieden EHBO cursussen aan en herhalingslessen om het EHBO diploma geldig te houden.

Brand veilig wonen

Brand veilig wonen

Tijdens SAR Katwijk zal er een informatie stand op de static show staan, waar allerlei informatie te verkrijgen is over de gevaren van brand in uw directe omgeving, zoals bijvoorbeeld in huis. Er worden ook tips gegeven wat u kunt doen om een brand te voorkomen. De stand is ingericht als een woonkamer met een open keuken.

Laatst aangepast ( donderdag 02 februari 2017 16:38 )  
ah.pngbarningrental.pngdeining19.pngdrukwerkenzo.pngfonds1818.pnghoresca_horecavo.pnghuurmaat-logo.jpgjohanvdboon.pngkatwijk.jpgkidsjumping.jpgprofilepaul.pngrabobank.jpgreco.jpgschaddee.pngvandermeij.pngvanmaanen.pngviking.png