Je bent hier: Home Archief Verslag 2009

Verslag SAR Katwijk 2009

Alle ingrediënten om SAR Katwijk succesvol te maken waren dit jaar aanwezig. Een groot aantal deelnemers die hun kunsten vertoonden, vele vrijwilligers die het evenement in goede banen leidden, en natuurlijk de weergoden die ons heerlijk weer bezorgden!

heliSAR Katwijk 2009 bood ook dit jaar een groot spektakel. In het ochtendprogramma werd behalve een aantal SAR-demonstraties door reddingboten en -helikopters een ongeval in scene gezet. Een automobiliste was bekneld geraakt in haar voertuig en moest door de brandweer bevrijd worden. Door de ernst van haar verwondingen moest ook de traumahelikopter ter plaatse komen. Door een goede samenwerking tussen de hulpverleners, konden verdere verwondingen voorkomen worden en werd het slachtoffer naar het ziekenhuis vervoerd.

Nadat het middagprogramma werd geopend door parachutisten die op het strand landden, werden een aantal grote SAR-demonstraties gedemonstreerd. Diverse disciplines toonden hun kunnen op het gebied van Search And Rescue. Zo hebben de KNRM, de Seaking helikopter van Bristow en de Lynx helikopter van de Koninklijke Marine samen een aantal slachtoffers geëvacueerd van schepen. Ook heeft de KRB zelf laten zien wat zij in huis hebben op gebied van reddingen op zee. Zo zijn er een aantal zoekslagen gemaakt. Ook zijn er diverse slachtoffers zwemmend gered met gebruikmaking van de ‘baywatchboei’ en de ‘lijnredding’. De jeugdploeg van de KRB heeft aan de duizenden belangstellenden laten zien hoe men een zwin afzoekt als iemand in zee is vermist.

De hele dag door kon het publiek diverse reddingsmaterialen bekijken dat door verschillende instanties werd getoond, zoals oude en nieuwe brandweerauto’s, een ambulance, een legertruck en natuurlijk de reddingshelikopters die diverse keren op de Boulevard landden. Ook waren er veel activiteiten te ondernemen. Van een evenwichtbalk op zo’n zes meter hoogte tot een zwembad waar het publiek kennis kon maken met de duiksport. Kortom, SAR Katwijk 2009 was een zeer geslaagde dag!

Laatst aangepast ( woensdag 24 maart 2010 21:37 )  
atsea.PNGdrukwerkenzo.pnghuurmaat-logo.jpgkatwijk.jpgledwallholland.pngschaddee.pngvdputten.pngviking.png

Met dank aan...

SAR Katwijk wordt mogelijk gemaakt door:
Strandpaviljoen Willy Zuid
Strandhuys Katwijk
Strandpaviljoen SanCbar
Strandpaviljoen KW106
Strandpaviljoen Het Centrum
Strandpaviljoen Sunset Beach
Beachhouse Key West
Strandpaviljoen Willy Noord
Strandpaviljoen Zilt


zoek