Je bent hier: Home Archief Verslag 2010

Verslag 2010: Demonstraties ter land, ter zee en in de lucht

Niet gehinderd door de regenbuien op zaterdag, hebben weer vele mensen een bezoek gebracht aan SAR Katwijk 2010 op jl. 7 augustus. Dit evenement wordt jaarlijks georganiseerd door de Katwijkse Reddingbrigade op de eerste zaterdag in augustus en laat de mensen zien hoe de reddingsdiensten in verschillende situaties hun werk uitvoeren (zie foto's: KRB, VLOK). 

 

P3C Orion 60-10 (foto: Arjan Koning )Op het strandplein werd een auto-ongeluk geënsceneerd, waarbij het slachtoffer door de brandweer uit het wrak werd bevrijd met behulp van het openknippen van de auto. Voor de ondersteuning bij dit ongeval werd de brandweer bijgestaan door de politie en de traumaheli, welke het transport van het slachtoffer verzorgde. Gedurende de dag waren er voor de kust en op het strand verschillende demonstraties van de Katwijkse Reddingsbrigade en de KNRM, elk met diverse eenheden. Verscheidene scenario’s werden uitgevoerd in samenwerking met o.a. de Koninklijke Marine, het Kano Branding Team Katwijk en de vliegende eenheden van de Kustwacht en het KLPD. Als bijzondere gast was een Lockheed P3C Orion aanwezig van de Duitse Marine, welke vroeger in dienst was bij de Nederlandse Marine en gestationeerd was op Vliegveld Valkenburg.

Op het strandplein was ook genoeg te beleven voor jong en oud. Naast de deelnemers van de demonstratie waren er diverse promotieteams van de Koninklijke Marine, politie en de Nationale Reserves. De stichting Historisch Brandweermateriaal toonde enkele antieke brandweerwagens en de ambulancedienst toonde een van hun nieuwste ambulances. In de duiktank van DivePost Katwijk kon het publiek een duik de diepte in wagen om kennis te maken met het duiken. Als iemand het graag hogerop zocht, dan waren zij welkom op de klimwand van de Mariniers.

Aan het einde van de dag kon worden teruggekeken op een gebeurtenisvolle dag zonder enig noemenswaardige problemen. Zelfs het regenachtige weer kon de mensen niet naar huis toe krijgen.

Laatst aangepast ( zondag 20 februari 2011 00:05 )  
atsea.PNGdrukwerkenzo.pnghuurmaat-logo.jpgkatwijk.jpgledwallholland.pngschaddee.pngvdputten.pngviking.png

Met dank aan...

SAR Katwijk wordt mogelijk gemaakt door:
Strandpaviljoen Willy Zuid
Strandhuys Katwijk
Strandpaviljoen SanCbar
Strandpaviljoen KW106
Strandpaviljoen Het Centrum
Strandpaviljoen Sunset Beach
Beachhouse Key West
Strandpaviljoen Willy Noord
Strandpaviljoen Zilt


zoek