Je bent hier: Home Nieuws Laatste nieuws

Laatste nieuws

Uitslag kleurwedstrijd

Tijdens Rescue Kids, de toeristenmarkt en SAR Katwijk hebben wij veel mooi ingekleurde kleurplaten ontvangen.

Laatst aangepast op donderdag 03 juli 2014 14:02

Lees meer...

   

SAR Katwijk 2014 geslaagd

SAR Katwijk 2014 was weer een geslaagd evenement. Zie verslag en foto's.

Laatst aangepast op maandag 30 juni 2014 08:34
   

NH1816 i.v.m. onderhoud niet aanwezig

Helaas zijn wij op de hoogte gebracht van het feit dat de NH1816, de nieuwe reddingboot van de KNRM, toch niet naar SAR Katwijk komt. De NH1816 is dan in Gorinchem voor onderhoud. Dit betreuren wij ten zeerste. Er zijn echter nog genoeg deelnemers voor een dagvullend programma!

Laatst aangepast op dinsdag 24 juni 2014 13:21

Lees meer...

   

KNRM pakt uit tijdens SAR Katwijk

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) is een partner waar de Katwijkse Reddingsbrigade veel mee samenwerkt tijdens reddingsacties. Ook dit jaar is de KNRM weer van de partij tijdens SAR Katwijk met een prachtige bezetting.

Laatst aangepast op dinsdag 24 juni 2014 13:11

Lees meer...

   

Nieuwe deelnemer dit jaar: VVN Katwijk

Een nieuwe deelnemer dit jaar is: VVN Katwijk. Veilig Verkeer Nederland doet er alles aan om de verkeersveiligheid te vergroten, zodat iedereen veilig thuis komt. VVN Nederland zal o.a. aanwezig zijn met een kantelsimulator. Bent u benieuwd hoe zo'n simulator werkt? Bekijk dan de film.

Laatst aangepast op woensdag 18 juni 2014 10:27
   

Brandweer Katwijk weer van de partij


De meest bekende activiteit is het blussen van branden. De brandweer doet echter veel meer. Zij zijn op alle mogelijk manieren actief op het gebied van brandveiligheid en rampenbestrijding. Van controle op en advies over bouwvoorschriften en brandveiligheidsverordeningen tot het geven van voorlichting.


Laatst aangepast op donderdag 12 juni 2014 15:58
   

BCB nieuw bij SAR Katwijk

BCB houdt zich bezig met het bergen van voertuigen die betrokken zijn bij een aanrijding, het verlenen van pechhulp, het transporteren van voertuigen, het opslaan van voertuigen maar ook het wegslepen van foutparkeerders of inbeslagnames behoren tot de werkzaamheden van BCB.

   

Patrouillevaartuig Rijksrederij aanwezig bij SAR Katwijk

De Visarend en Zeearend zijn vaartuigen die de Rijksrederij beschikbaar stelt aan de Kustwacht. Deze patrouillevaartuigen voeren diverse taken uit langs de Nederlandse kust. Één van deze vaartuigen zal tijdens SAR Katwijk een gedeelte van de dag te zien zijn voor de kust van Katwijk.

   

Koninklijke Luchtmacht wederom deelnemer

De Koninklijke Luchtmacht zal ook dit jaar weer aanwezig zijn met de Agusta Bell 412 en de Dornier. De AB 412 is gestationeerd op de vliegbasis in Leeuwarden. De helikopter voert Search and Rescue taken uit. De belangrijkste taak is het redden van militaire vliegers uit zee. Een neventaak is het patiëntenvervoer vanaf de Waddeneilanden en het assisteren van de Kustwacht bij reddingen of rampen op zee. De helikopter zal gedurende SAR Katwijk static op de Boulevard staan, maar ook deelnemen aan diverse reddingsacties. Het Kustwachtvliegtuig, Dornier type 228-212, zal tijdens SAR Katwijk het luchtruim trotseren. Het vliegtuig is uitgerust met diverse navigatie-, communicatie-, opsporings, foto- en videoapparatuur. Het vliegtuig heeft naast de ondersteuning bij SAR-acties de volgende taken: toezicht op het vaargedrag van schepen, opsporen van vervuiling op zee en meewerken aan verkeersonderzoeken op zee.

Laatst aangepast op woensdag 28 mei 2014 15:26
   

SHB weer bij SAR Katwijk

Net als tijdens voorgaande edities van SAR Katwijk is Stichting Historisch Brandweermaterieel (S.H.B.) ook in 2014 weer aanwezig.

Lees meer...

   

Politie Honden Dressuur Club nieuw bij SAR Katwijk

Deze nieuwe deelnemer tijdens SAR Katwijk is zeker het bekijken waard!De Politie Honden Dressuur Club (PHDC) is een nieuwe deelnemer dit jaar tijdens SAR Katwijk. Het doel van de PHDC is om honden op te leiden tot politiehond of objectbewakingshond. De honden worden getraind met speciale programma’s geschikt voor de africhting van honden voor politie en bewaking.

Laatst aangepast op vrijdag 16 mei 2014 07:40
   
alt

Noordzee Helikopters Vlaanderen aanwezig bij SAR Katwijk 2014

Met veel plezier mogen wij u de komst van de eerste vliegende deelnemer melden. Noordzee Helikopters Vlaanderen (NHV) heeft toegezegd aanwezig te zijn bij SAR Katwijk. Tijdens SAR Katwijk zal deze helikopter verschillende Search and Rescue demonstraties geven.Sinds 1 januari van dit jaar heeft NHV de taken van Bristow overgenomen. Hiervoor heeft NHV drie SAR helikopters permanent beschikbaar; twee op Den Helder en één op Rotterdam.

Het Kustwachtcentrum coördineert de inzet van deze helikopters. De helikopter van NHV wordt dagelijks gebruikt voor offshore vluchten, het vervoeren van vips, zakelijke vluchten en het uitvoeren van SAR activiteiten zowel in België als in omringende landen, zoals Nederland.

Laatst aangepast op woensdag 02 april 2014 09:20
   


Meer over SAR Katwijk...

Volg SAR Katwijk op Twitter